facebook_pixel_id

Жителі п’яти сіл на Кіровоградщині лишилися без лікарки, яка відмовилася вакцинуватися

Сімейна лікарка вирішила, що краще її звільнять, ніж вона вакцинується

09.02.2022 12:59
Поділитись:

У Великосеверинівській громаді, що в Кіровоградській області, була лише одна сімейна лікарка. Проте жінку відсторонили від роботу через її небажання вакцинуватися проти коронавірусу. Тепер жителі п’яти сіл мають їздити за 14 кілометрів, щоб отримати лікарняний чи фахову допомогу, повідомляє телеканал „Суспільне”.

Сімейна лікарка Алевтина Олійник знала про те, що її можуть відсторонити від роботи, про це її кілька разів попереджало керівництво. Проте жінка навідріз відмовилася робити щеплення.

Журналістам вона розповіла, що вирішила для себе краще бути звільненою, ніж вакцинуватися. Жінка запевняє, що не хворіла на коронавірус, вона впевнена, що у неї природній імунітет перед хворобою.

«Вони у такому розпачі. І я не знаю, що робити, і вони не знають, як діяти. Я думала, нехай звільняють, це моє особисте право. Я тут працюю два роки», – розповіла медик.

Зараз у громаді тимчасово працює тільки фельдшерка, проте вона не має право навіть виписати лікарняний хворим, а тільки може дати направлення до районної лікарні, яка знаходиться за 14 кілометрів.

Як говорить головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Аджарської сільради Валерій Радулов, звільнити відсторонену медичну працівницю не можуть. Поки що їй дозволили працювати дистанційно, зокрема проводити консультації  онлайн або телефоном.

Зазначимо, що з 31 січня медпрацівників, представників комунальних підприємств та місцевих органом самоврядування будуть усувати від роботи, якщо вони не пройдуть вакцинацію проти коронавірусу.

Нагадаємо, американські кардіохірурги у Львові прооперували 15 дітей.