facebook_pixel_id

Американець не міг вільно дихати через зуб, який ріс у його носі

За допомогою риноскопії лікарі виявили сторонній предмет у правій ніздрі пацієнта

23.02.2022 13:47
Поділитись:

Дивний випадок трапився з одним із пацієнтів у Нью-Йорку, США. У звіті місцевої медичної організації Mount Sinai Health System розповіли, що 38-річний чоловік, ім’я якого не названо, протягом багатьох років мав проблеми з диханням. Зокрема, він не міг нормально вдихати через праву ніздрю. Під час риноскопії у нього знайшли «тверду, неболючу білу масу». Пізніше виявили, що це був звичайний зуб, про це повідомляє онлайн-видання Indiatimes.com.

Хоча у медичній практиці доволі часто зустрічаються випадки, коли зуби ростуть не на своїх місцях, лікарі вкрай рідко бачили, щоб вони виникали прямо в носі. Усі медичні працівники, які опублікували звіт про цього пацієнта з зубом, зазначали, що у нього не було інших травм обличчя або відхилень.

Первинний медичний огляд чоловіка показав, що у нього викривлена ​​перегородка та кальциновані перегородкові шпори. Потім вони провели риноскопію – це процедура, коли лікарі вставляють маленьку камеру в ніс людини. Там фахівці побачили білий предмет у пацієнта. Пізніше на рентгенівських знімках встановили, що це був зуб. Коли його видалили, чоловік сказав, що всі проблеми з диханням одразу зникли.

Так, у звіті сказано: «Зуб видалено під час ротової та отоларингологічної операції за допомогою інтраназального доступу, його довжина становить 14 мм. Післяопераційних ускладнень не було. Під час спостереження через три місяці після операції симптоми закладеності носа у пацієнта зникли».

Нагадаємо, лікарі Татарстану витягнути з голови пацієнта зубну щітку.