facebook_pixel_id

У Татарстані хірурги витягли з мозку росіянина зубну щітку

Життєво важливі ділянки виявилися непошкодженими

22.02.2022 18:34
Поділитись:

У республіканській клінічній лікарні Татарстану лікарі витягли з голови пацієнта зубну щітку.

Як повідомили в клініці, пацієнт, який за професією сам є лікарем, півтора роки тому отримав тяжку травму голови і переніс відкриту операцію на головному мозку. Він продовжував оперуватися, щоб відновити шкірний покрив у області травми, проте нещодавно був доставлений до відділення лікарні з незвичайною травмою.

«Того вечора щітка майже по саму щетину зайшла в мозок саме через місце першої травми. Але, хоч як це дивно звучить, йому пощастило: згладжені краї ручки зубної щітки «розсунули», а не проткнули мозок, не пошкодивши життєво важливі центри та великі судини. Не було багато крововиливу, гематоми і здавлення головного мозку як такого», – йдеться у повідомленні.

Читати також: У Росії майже вдвічі зріс попит на препарати для лікування психічних захворювань

Операція тривала чотири години. Хірурги акуратно витягли щітку та зробили пластику шкірних покривів. Через кілька днів хворого перевели з реанімації до відділення, і він почав одужувати.

«Як зубна щітка опинилася у черепі, історія замовчує. Але наш герой однозначно «народився у сорочці», – прокоментували у хірургічному відділенні.

ФОТО: instagram.com/rkb_tatarstan