Чому відмова від червоного м’яса продовжує життя на 13 років?
Норвезькі вчені розповіли детальніше про нове дослідження
Норвезькі вчені з університету Бергена з'ясували, що відмова від шкідливої їжі здатна суттєво продовжити життя людини. Результати дослідження опубліковані у журналі PLOS Medicine, пише UNN.
“Розуміння корисного потенціалу різних продуктів харчування дозволить людям досягти значного поліпшення свого здоров'я, що, своєю чергою, допоможе збільшити тривалість життя”, – заявив учений Ларс Фаянсе.
Фахівці вивчили дослідження “Глобальний тягар хвороб”, де взяли участь кілька тисяч молодих жінок та чоловіків. З'ясувалося, що відмова від жирної та солоної їжі, червоного м'яса, напівфабрикатів та солодощів може серйозно покращити здоров'я. Також вчені стверджують: якби молоді люди почали дотримуватися здорового харчування з 20 років, то вони продовжили б своє життя на 13 років.
Фахівці стверджують, що здорове харчування може продовжити життя людей навіть похилого віку. Жінки, які у 60 років змінили свій раціон, можуть збільшити тривалість життя на 8 років. А чоловіки, які перейшли на здорове харчування у віці 60 років, додають майже 9 років.
Вчені рекомендують якомога раніше перейти на здорове харчування, яке містить бобові, свіжі овочі та фрукти, горіхи та цільнозернові продукти.
Червоне м'ясо – всі види м'яса: яловичина, телятина, свинина, ягнятина, баранина, конина та козлятина.
Фахівці радять заміняти червоне м'ясо на біле (куряче, індиче і кроляче).