facebook_pixel_id

Кузін розповів, як відрізнити «Омікрон» від застуди

Щоб «Омікрон» став останнім штамом пандемії, людству необхідно прищепити 70% населення

02.02.2022 17:26
Поділитись:

Відрізнити COVID-19 від іншого гострого респіраторного захворювання можна лише з допомогою тестування. Про це в ефірі програми «Сніданок з 1+1» розповів головний санлікар України Ігор Кузін, передає УНІАН.

«Альтернативних шляхів, як відрізнити, це "Омікрон" чи гостра респіраторна вірусна інфекція, крім тестування, не існує. Можна використовувати швидкі тести на майже всю респіраторну групу, наприклад, на віруси грипу, або швидкі тести на визначення коронавірусу. Тому тестування – єдиний шлях для того, щоб поставити вірний діагноз», – сказав він.

Читати також: У «Дії» з'явився COVID-сертифікат для щеплених третьою дозою

Як зазначає Кузін, діти переносять коронавірус легше, ніж дорослі, хоча при цьому у них набагато частіше спостерігається підвищення температури. Перебіг хвороби також може залежати від наявності супутніх захворювань та щеплень.

Головний санлікар підкреслив, що вакцинація допомагає захистити дітей та дорослих від тяжких ризиків COVID-19. За словами Кузіна, щоб «Омікрон» став останнім штамом за пандемію, людству потрібно досягти амбітної мети – вакцинувати 70% населення планети.