facebook_pixel_id

Безкоштовне підвезення сімейних лікарів до пацієнтів і пацієнтів на аналізи: у Харкові створюють муніципальну швидку допомогу

Мер міста обіцяє, що новостворена «швидка» буде розвозити пацієнтів і на планові обстеження в поліклініки

18.02.2022 11:58
Поділитись:

У Харкові почали створення муніципальної невідкладної медичної допомоги, яка повноцінно запрацює вже з початку листопада поточного року. Про це розповідає портал Харківської міської ради.

Як повідомив харківський міський голова Ігор Терехов, уже навесні почнуть закуповувати необхідне обладнання та автомобілі для муніципальної «швидкої», також відремонтують приміщення та створять сучасний контактний центр.

Таким чином очільник міста хоче компенсувати недоліки медичної системи в Україні та надати містянам доступ до якісної та дійсно швидкої невідкладної допомоги. За словами Терехова, муніципальна «швидка» окрім екстреної допомоги ще й буде возити сімейних лікарів до пацієнтів та навпаки – пацієнтів привозити до медичних установ на планові обстеження чи здачі аналізів.   

Він пообіцяв, що медпрацівники та водії такої «швидкої» будуть оперативно діставатися до громадян за першим же викликом і надавати кваліфіковану допомогу завжди у ввічливій формі. І такі послуги будуть повністю безоплатними.

До речі, муніципальна невідкладна допомога також буде проводити консультації для харків’ян безпосередньо телефоном.

Нагадаємо, «ковідну» тисячу можна буде отримати готівкою.