facebook_pixel_id

Український хірург провів унікальну операцію з відновлення обличчя пацієнту

Ще в дитинстві Владислав захворів на склеродермію, від якої постраждала половина його обличчя

21.02.2022 13:19
Поділитись:

26-річний житель Маріуполя Владислав Олійник все життя страждав від системної склеродермії, що вразила половину його обличчя. Через це він завжди був «білою вороною». Як говорить сам Владислав, йому не раз доводилося битися у школі через те, що його ображали та цькували. І ось нарешті лікарі знайшли спосіб «повернути» йому обличчя – на початку січня поточного року в одній з київських клінік чоловікові провели першу операцію, передає портал «Свої.City».

Проблема у чоловіка виникла ще у 4-річному віці. Тоді на правій щоці з’явилася невеличка біля пляма. Лікарі вирішили, що це звичайний лишай, та почали лікувати дитину від хвороби, якої у неї не було. Тим часом склеродермія прогресувала, і час був втрачений. Хлопець терпів біль та періодичні судоми, а його права сторона обличчя стала втрачати об'єм. На жаль, хвороба встигла уразити кістки.

Зрештою, лікарі сказали, що обличчя тепер не можна змінити, і тому Владиславу необхідно змиритися та жити далі так. Коли чоловік отримав освіту та почав заробляти гроші, він вирішив знайти фахівців, що виправлять йому зовнішність. І йому вдалося знайти хірурга в Києві, який проводив подібні операції. 

Поки що Владислав пережив першу операцію, а попереду буде ще кілька до повного оновлення обличчя. Під час наступної чоловіка підготують до імплантації протезу, який має зробити анфас симетричним. Потім будуть виправляти прикус. Але вже після першої операції помітний результат.

Сергій Гаврилюк, який лікує Владислава, розповів, що таких пацієнтів було не багато в його практиці. Але після того, як на своєму каналі в соціальній мережі він виставив фото чоловіка до та після, до лікаря стали звертатися люди зі склеродермією з Казахстану, Грузії, Росії, Білорусі та Вірменії.

Нагадаємо, в США повністю вилікували жінку від ВІЛ.

Фото: «Свої.City».