facebook_pixel_id

В Україні не буде карантину через “Омікрон”

На даний час захворювання на COVID-19 та штаму “Омікрон” підвищується з кожним днем, але кількість госпіталізованих не зростає

11.02.2022 13:55
Поділитись:

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на пресконференції, яка проходила у Полтавській обласній державній адміністрації 10 лютого, інформує Міністерство охорони здоров'я України.

Зростає кількість випадків, але не госпіталізацій, – відзначив Ляшко. – Локдауну не буде. Ми працюємо в адаптивному карантині, що передбачає “червону зону”.

На території України є достатня кількість вакцин від COVID-19, тому розмовляти про карантин по всій країні нелогічно. Міністр доповнив, що як тільки в країні дійде до 70% щеплень проти вірусу, то можна забути про адаптований карантин. 

Нагадаємо, за 10 люте в Україні виявлено більше ніж 41 тисяча заражень коронавірусом. А найбільше нових спалахів зараження в Києві та Одеській області.

Станом на 10 лютого у «червоній зоні» знаходяться дві області України – Івано-Франківська та Рівненська. Ще у трьох областях червоний рівень увійде у дію 11 лютого. Це стосується Закарпатської, Хмельницької та Луганської областей.