facebook_pixel_id

В Україні знову зафіксували спалах поліомієліту

Медики кажуть, що він загрожує невиліковним паралічем

21.01.2022 20:12
Поділитись:

Така заява з'явилася на офіційному каналі в Telegram Міністерства охорони здоров'я України. Там також розповіли, що один випадок із 200 закінчується незворотним паралічем. А ще від 5 до 10% паралізованих пацієнтів через зараження вірусом помирали. До смерті призводило те, що хвороба «сковувала» м'язи дихальної системи, і хворий просто задихався.

У міністерстві наголосили, що ліків проти цієї недуги немає. Допомогти уникнути страшних наслідків може лише вчасна вакцинація.

У відомстві також нагадали, що рівень вакцинації українських дітей є вкрай низьким. Це може загрожувати жахливими наслідками. Восени минулого року країна вже переживала черговий спалах цієї небезпечної хвороби, тоді у Закарпатській та Рівненських областях виявили поліовірус.

Варто зазначити, що поліомієліт – це гостре вірусне захворювання, яке стає причиною паралічу пацієнта та навіть його смерті. Ця недуга небезпечна тим, що часто вона не проявляє жодних симптомів або вони дуже схожі на звичайне гостре респіраторне захворювання. Тому нерідко поліомієліт діагностують тільки на пізніх стадіях.

На жаль, від поліовірусу вчені ще не винайшли ліки. Себе можна убезпечити лише за допомогою вакцини. Саме тому в Україні згідно з планом вакцинації всі діти до шести років зобов'язані отримати щеплення. Їх роблять у державних поліклініках безоплатно.