facebook_pixel_id

Від раку найбільше помирає пацієнтів у Києві та на Харківщині

Найменше зафіксованих летальних випадків від ракових пухлин в Чернівецькій області

18.02.2022 15:57
Поділитись:

Такі дані опублікували в бюлетені Національного канцер-реєстру. Так, найбільше смертей від онкозахворювань у 2020 році було зареєстровано у Києві та в Харківській області – відповідно близько 5 650 та 4 860 тисяч випадків.

У трійку антилідерів потрапила також Дніпропетровська область. Там зафіксували позаминулого року 3 тисячі 937 смертей від раку. А ось найменшу кількість летальних випадків було констатовано в Закарпатській області (1 287), Луганській (1 770) та Чернівецькій (756) областях.

За словами клінічного онколога Лікарні ізраїльської онкології LISOD Максима Єрмакова, збільшити шанси на подолання раку можна, тільки якщо вдасться встановити діагноз на ранній стадії. Проте часто пацієнти помирають саме через те, що занадто пізно звернулися до фахівців. Хоча рак не є вироком.

«Онкологічні захворювання належать до тих небезпечних хвороб, які не минають без терапії. Якщо немає адекватного лікування, що базується на сучасній доказовій онкології, фінал, на жаль, один — смерть», - зазначив Єрмаков.

Він також додав, що кожному свідомому громадянину варто проходити планові огляди, навіть якщо його нічого не турбує. Так можна виявити розвиток раку на перших стадіях та успішно побороти його.

Нагадаємо, стало відомо скільки українських дітей зараз у лікарнях з «короною».