facebook_pixel_id

Зимові холоди допомагають схуднути, однак можуть викликати мігрень, – синоптик

Холодна погода сприяє згорянню білої жирової тканини

27.01.2022 11:25
Поділитись:

Зимовий холод може мати не лише негативний вплив на організм людини. Про це пише на METEOPROG.ua синоптик Наталія Діденко.

«Побутує вчена думка, що на морозі відбувається покращення мозкової активності, у холодній атмосфері мозок здатний краще працювати. У мозку з’являється доступ до свіжого кисню. Для бажаючих схуднути, особливо після свят, варто знати, що холод допомагає організму швидко та ефективно боротися з жировими відкладеннями. Низькі градуси сприяють виробленню і запасанню корисного бурого жиру та згорянню білої жирової тканини», – написала Діденко.

Також, як зазначає синоптик, займатися спортом за низьких температур краще, ніж у теплому залі, оскільки холод позбавляє від запалення у м’язах та зменшує біль.

Проте не слід забувати, що холоди ослабляють імунітет, а також можуть викликати головний біль та мігрень через істотне зниження атмосферного тиску.

«Щоб уникнути нападу мігрені, варто тримати голову в теплі. Також небезпечним може бути холодне повітря для астматиків. Вдихання холодного повітря може спровокувати спазм легень і тому дихати стає важче навіть відносно здоровим людям», – зазначає Діденко.

Крім того, за її словами, на морозі дуже шкідливо палити. Тому зима є для курців сприятливим часом для того, щоб кинути цю звичку.