facebook_pixel_id

Активність та енергійність – запорука щасливого життя

Фізична активність потрібна людині для здорового життя не менше, ніж корисна їжа, чисте повітря та якісна вода. Вона додає не лише бадьорості та гарного настрою, а й підтримує функціонування усього організму. Достатня фізична активність потрібна людині у будь-якому віці

21.03.2023 11:56
Поділитись:

І це не обов’язково про заняття спортом. Піші та велопрогулянки, плавання, танці, ранкова руханка та навіть звичайні хатні справи – усе це і є показниками активності та енергійності. Але що робити, коли на достатню рухливість просто немає сил, чому іноді життєва енергія нас залишає, та як цьому зарадити?

 

Чому ми перестаємо бути енерджайзерами?

 

Іноді зниження працездатності та активності має під собою психологічне підґрунтя. Розбитість, поганий сон, незадоволеність життям і оточенням, відсутність яскравих моментів та вподобань  – усе це може впливати на якість життя. Відновити активність зазвичай вдається після того, як у повсякденне існування повертаються яскраві фарби.

На енергійність також може впливати стан здоров’я. Хронічний біль, скутість суглобів, серцево-легеневі хвороби, гіпотонія  не дозволяють нам жити на повну. Також відомо, що проблеми зі щитоподібною залозою дуже часто стають причиною сонливості й апатії, такий стан також може провокувати внутрішня кровотеча та анемія.

Читати ще: Всі хвороби від нервів, або Як негативні емоції викликають захворювання

Беззаперечним джерелом енергії є правильне збалансоване харчування. Надлишок алкоголю, кофеїну, простих вуглеводів не додасть життєвих сил. Подолати втому та виснаження допоможуть продукти, що містять:

вітаміни групи В,

магній,

залізо,

білок,

калій,

карнітин.

Тваринні (м’ясо, риба, яйця, молочні продукти) та рослинні білки (горіхи, насіння, бобові), крупи (коричневий рис, цільна пшениця, вівсянка), фрукти та ягоди (яблука, банани, чорниця, апельсини, лимони), овочі (броколі, морква, шпинат, цвітна капуста, кабачки)  мають бути повноцінно представлені у раціоні кожної людини.

 

Важливість амінокислот для організму

 

У ролі джерела енергії в нашому організмі виступають амінокислоти. Вони відповідають за метаболізм і енергетичний обмін, стан нервової системи, нігтів, шкіри та волосся, розумову діяльність, сприяють нарощуванню м’язів та зменшенню жиру. Амінокислоти беруть участь у регенерації тканин, створенні нових клітин, зміцненні імунітету.

Амінокислоти бувають замінні – ті, що можуть вироблятися організмом, і незамінні – ті, які потрапляють в організм з продуктами харчування, також є частково замінні, які синтезуються в недостатній кількості. Організм задіює 22 амінокислоти, з яких 10 синтезує самостійно, а 9 отримує з їжі або біологічно активних добавок. Найбільше амінокислот у бобових, морепродуктах, м’ясі та різних горіхах.

При нестачі амінокислот в організмі значно знижуються фізичні показники людини. Саме тому біодобавки з амінокислотами є у раціоні чи не кожного спортсмена. Вони не лише заряджають енергією, а й відновлюють м’язи після фізичних навантажень та травм, збільшують витривалість і працездатність. Біологічно активні добавки на основі амінокислот рекомендують також тим, хто не має повноцінного харчування, ослабленим людям під час або після хвороб, а також тим, хто відновлюється після стресу.

 

Аргінін та бетаїн: як вони працюють?

 

Зокрема, зміцненню організму при розумових, фізичних навантаженнях та порушеннях білкового метаболізму сприяє біодобавка ВІТАРГІН. Вона є джерелом дуже важливої частково замінної амінокислоти аргініну, а також містить ліпотропну речовину бетаїн та іони цитрату.

Аргінін –  одна з найважливіших амінокислот для активного життя. Вона бере активну участь у біосинтезі оксиду азоту (NO),  нормалізує роботу печінки, є антиоксидантом. Вживання аргініну активізує зростання м’язів, зменшує жирову тканину, підвищує фізичну витривалість. Аргінін підсилює поділ клітин, прискорює відновлення після важких фізичних вправ та травм, зміцнює імунітет. Він бере участь у вивільненні гормонів та регулює кровотік. Амінокислота також підвищує сексуальну активність та витривалість у чоловіків.

Читати ще: Топ-6 правил позбутися хронічної втоми і забудькуватості

Бетаїн, зі свого боку, здатен перетворювати гомоцистеїн на метіонін, який задіяний у синтезі креатину. Останній бере активну участь в енергетичному обміні та синтезі м’язового білка. Є низка досліджень, які доводять користь бетаїну для спортсменів, адже він допомагає нарощувати силу і м’язи, збільшувати витривалість, при цьому запобігає відкладанню зайвого жиру. Бетаїн також підтримує функцію печінки, попереджає запалення, знижує ризик серцевих захворювань.

Ці два компоненти доповнюють один одного в процесі підвищення працездатності та енергійності. А іони цитрату, які здатні покращувати травлення, довершують результат.

Тож, біодобавка ВІТАРГІН є популярною не лише серед спортсменів, а й серед тих, хто хоче схуднути, оздоровитися, підвищити життєвий тонус та покращити самопочуття.