facebook_pixel_id

Відкрито спосіб прогнозувати розвиток раку легень

У прогнозі допоможуть моноцити

16.02.2022 12:43
Поділитись:

Вчені Університету Вірджинії виявили, що імунні клітини, які називаються моноцитами, можна використовувати для прогнозування причин захворювання легень і того, як воно прогресує. Про це повідомляє портал CBS19 News.  

Дослідники вивчили чотири розділені групи по 7 000 людей, серед яких були курці та некурці. Таким чином вони намагалися знайти спосіб виявлення та моніторингу захворювань легенів, які почали прогресувати в тілі пацієнта. І виявилося, що чим більше в організмові клітин моноцитів, тим більша загроза виникнення раку в легенях.

Один з дослідників доктор Джон Кім зазначає, що це дослідження може допомогти лікарям діяти заздалегідь, коли справа доходить до боротьби з цим захворюванням.

«Наша мета полягає в тому, щоб знайти способи ідентифікувати людей, які можуть мати ризик розвитку онкозахворювання, перш ніж воно насправді стане розвиватися. І якщо ми зможемо це зробити, ми зможемо працювати над створенням терапії та більш ефективних способів лікування», — говорить Кім.

Він додав, що його команда також вивчає інші типи імунних клітин, які можуть виявляти ранні ознаки різних захворювання легень. Дослідження показує, що люди з більшою кількістю «активованих» моноцитів мають більше аномалій легень, тому це може сприяти пошкодженню легень на ранніх стадіях захворювання.

Кім порадив людям, які мають хронічний кашель, проблеми з диханням або помічають, що не можуть займатися спортом так довго, як зазвичай, звернутися до свого лікаря щодо потенційного діагнозу.

Нагадаємо, в МОЗ назвали кількість лікарів, які не хочуть вакцинуватися.