facebook_pixel_id

В Україні 216 лікарів відмовляються вакцинуватися

У МОЗ назвали, скільки медиків, працівників комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування не хочуть вакцинуватися

11.02.2022 13:29
Поділитись:

На сторінці у Facebook заступника міністра охорони здоров'я та головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна з’явився пост, де він назвав, скільки людей було відсторонено від роботи через відсутність у них щеплення. За тиждень з початку відповідної постанови, понад 7 530 медиків, комунальників та працівників органів місцевого самоврядування по всій країні тимчасово не працюють. Ці люди відмовилися вакцинуватися проти COVID-19.

Найбільше невакцинованих виявилося серед працівників комунальних підприємств – 4 578 людей. В органах місцевого самоврядування таких знайшлося 817, а в закладах охорони здоров’я – 2 136 осіб, серед яких 216 лікарів.

Кузін додав, що кількість медиків, які потрапили у цей список, невелика, і це не зупинить роботу медичних установ.

Він також нагадав, що з 31 січня поточного року вищезазначених працівників мають відсторонювати від роботи, якщо вони не пред’являть довідку про щеплення. При цьому їм не будуть нараховувати заробітну плату.

Тим часом в МОЗ говорять, що скоро в Україні збільшиться кількість нових випадків захворювання на коронавірус від 40 до 60 тисяч на добу. Це має статися вже у найближчі тижні.

Нагадаємо, пацієнти цілої громади лишилися без лікаря, яка відмовляється вакцинуватися.