facebook_pixel_id

Треба ходити не менше 20-30 хвилин щодня, аби уникнути низки хвороб

Ендокринологиня зазначає, що регулярне ходіння може впоратися навіть зі спадковим фактором зайвої ваги

18.02.2022 10:12
Поділитись:

Медичні фахівці впевнені, що зайва вага негативно впливає на весь організм. Саме це стає одним з найголовніших чинників прогресування атеросклерозу та збільшення вірогідності інфаркту чи інсульту. Проте боротися із надлишковою вагою можна простим ходінням у помірному темпі. Скільки треба ходити щодня, щоб буди здоровим, з’ясовувало онлайн-видання GSMinfo.

Ендокринологиня Тетяна Рутковська зазначає, що регулярне ходіння може впоратися навіть зі спадковим фактором зайвої ваги. Так, вона вважає, що займатися аеробними фізичними вправами досить по 2,5 години на тиждень. До речі, можна звернути увагу на скандинавську ходьбу, яка наразі стає все більш популярною серед українців.

Окрім цього, людям, які є схильними набирати зайву вагу, варто харчуватися часто, але потрошку – п’ять разів на день. При цьому сніданок має скласти 25% від всієї кількості денних калорій, другий сніданок 15%, на обід має прийтися 35%, на полуденок лише 10%, а на вечерю – 15% калорій.

У такому разі можна скинути вагу поступово без шкоди для здоров’я. Результат буде  помітним протягом уже перших трьох місяців. За цей час, за словами ендокринологині, людина втратить від 5% до 15% маси тіла. До того ж цей метод забезпечить тривалий результат.

Нагадаємо, у США вилікували жінку від ВІЛ пуповинною кров'ю.