facebook_pixel_id

Спалах епідемії кору чекають на Дніпропетровщині восени

У Харкові нові випадки захворювання на кір

01.08.2019 14:58
Поділитись:

Цієї осені в Дніпропетровську область може прийти епідемія кору. Про такі невтішні прогнози повідомляють у прес-служби ДніпроОДА, передає портал Депо.

Місцеві лікарі попереджають, що вже у вересні, коли почнеться навчальний рік, випадки захворювання на кір почастішають. Такі висновки вони роблять, базуючись на офіційній статистиці регіону.

Поки не пізно лікарі закликають зробити щеплення проти небезпечного захворювання. Особливо це стосується дітей. Вакцинація поки що єдиний відомий у світі надійний метод профілактики хворобам. До речі, щеплення від кору безкоштовне в Україні незалежно від віку.

Тим часом в Харкові лікарі стали частіше діагностувати кір. Так, серед жителів міста 11 випадків захворювання. Загалом із початком року в регіоні зафіксовано майже 4,4 тисяч випадків, більшість з них дорослі.

Найчастіше кір підхоплюють безробітні – 30%, робітники транспорту, промислових підприємств та інше – 18,6%. Про це свідчать статистичні дані. Зокрема 11% із тих, хто захворів на кір, припадає на працівників навчальних закладів, сільських господарств та харчової промисловості. Найменший відсоток займають вихованці дитячих будинків – 0,6%.