facebook_pixel_id

В Україні оголосили масову вакцинацію дітей від поліомієліту

Медична кампанія розпочнеться вже з 1 лютого

25.01.2022 14:48
Поділитись:

В Україну повернувся вірус поліомієліту. І щоб спалах хвороби не переріс в епідемію, з початку лютого в країні починається вакцинація. Йдеться про дітей від шести місяців до шести років, які ще не отримували щеплення від цього вірусу. Про це повідомляють представники Міністерства охорони здоров'я під час пресконференції в «Укрінформі».

Зазначимо, що минулої осені в Україні медики стали констатувати частіші випадки зараження поліомієлітом дітей. Спочатку було виявлено 20 випадків у Рівненській та Закарпатській області.

За словами заступника міністра охорони здоров'я та головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, зафіксований раніше спалах поліовіруса не вщухає і лише набирає обертів. Нещодавно відомство отримало підтвердження про ще один випадок зараження дитини із Закарпатської області, яка на той момент перебувала у Львівській.

«Кожна область зараз вживає максимальних заходів, щоб подолати цей спалах поліомієліту», - наголосив Кузін.

У МОЗ також повідомляють, що середній рівень охоплення щепленням від поліомієліту в Україні є досить низьким. Лише 73,3% дітей віком до одного року отримали необхідні три дози обов'язкової вакцинації проти поліомієліту. Такі дані станом на початок грудня 2021 року. Проте за всіма нормами необхідно, щоб вакцинація від поліовірусу була на рівні 95%.

До того ж відсоток вакцинованих дітей у різних регіонах країни нерівномірний. У деяких областях спостерігається критично низька кількість зроблених щеплень у дітей віком до одного року.

Якщо батьки дитини не прищепили її до шести років, медики рекомендують записатися до педіатра найближчим часом, щоби провести відповідну процедуру та захистити дітей від реальної небезпеки. До речі, щеплення від поліомієліту є частиною обов'язкового плану вакцинації дітей, тому зробити його можна безоплатно у будь-якій державній лікарні.

Медики також нагадують, що поліомієліт є страшною недугою, яка може стати причиною невиліковного паралічу. На жаль, поки що не існує ліків проти нього – щеплення єдиний засіб уберегтися від вірусу.

Як писали раніше, українські медики зафіксували спалах поліомієліту.